Обгрунтування закупівлі послуг відпочинку(зекономлені кошти)

18.07.2024   Administrator   Категорія: Публічні закупівлі

Затверджено

__________С.М. Миханчук

наказ №  85    від  24. 04 . 2024р.

Обґрунтування

         Відповідно до пункту 13 «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт, і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022р. №1178 (далі – Особливості).           

            В підпункті 6 ч.1 п. 13 «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт, і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022р. №1178 (далі – Особливості), передбачено що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли відмінено відкриті торги через неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями, у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, проект договору про закупівлю, а також вимоги до суб’єкта, з яким укладається договір про закупівлю, не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації (крім вимог, визначених пунктом 47 цих особливостей), та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі), з урахуванням прийнятного відсотка перевищення ціни тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі над очікуваною вартістю предмета закупівлі, якщо такий прийнятний відсоток був зазначений у тендерній документації.

            КЗ ТМР «Центр творчості дітей та юнацтва» була проведена процедура відкритих торгів з Особливостями на закупівлю Послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки (код за ДК 021:2015 – 55240000-4 – Послуги центрів і будинків відпочинку), № закупівлі UA-2024-04-10-001651-а. За результатами процедури закупівлі торги не відбулись,  у зв’язку із відсутністю поданих пропозицій.

Враховуючи викладене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі , якнайшвидшого забезпечення наявної потреби, замовник прийняв рішення щодо здійснення закупівлі  за предметом закупівлі Послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки (код за ДК 021:2015 – 55240000-4 – Послуги центрів і будинків відпочинку) без використання електронної системи закупівель на підставі підпункту 6 ч.1 пункту 13 Особливостей. Договір вирішено укласти із Дочірнім підприємством оздоровчим комплексом «Лісовий» Тернопільського обласного ЗАТ по туризму та екскурсіях «Тернопільтурист». Згідно вимог, які були викладені у тендерній документації процедури відкритих торгів № UA-2024-04-10-1651-а, ДП ОК «Лісовий» ТО ЗАТ по туризму та екскурсіях «Тернопільтурист» повністю відповідає вимогам та потребам замовника.

Уповноважена особа                                     ______________                Софія КЛИМКО

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід