Обгрунтування закупівлі теплопостачання

06.02.2024   Administrator   Категорія: Публічні закупівлі

Затверджено

__________С.М. Миханчук

наказ №20 від 12.01.2024р.

 

Обґрунтування

         Відповідно до пункту 13 «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт, і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022р. №1178 (далі – Особливості).           

            В абзаці 3 підпункту 5 ч.1 п. 13 «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт, і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022р. №1178 (далі – Особливості), передбачено що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли роботи, товари чи послуги можуть бути виконанні, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання в одному з таких випадків: відсутності конкуренції з технічних причин, яка повинна бути документально підтверджена замовником.

                        На веб-порталі Антимонопольного комітету України станом на 30.11.2023 р. розміщено Зведений перелік суб’єктів природних монополій, згідно якого КП ТМ «Тернопільмьськтеплокомуненерго» ТМР включено до Реєстру суб’єктів природніх монополій у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, захоронення побутових відходів у частині транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами у м. Тернопіль. (Додається). Згідно цих даних Ліцензійного реєстру Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оприлюдненого на офіційному сайті НКРЕКП у КП ТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» ТМР наявні діючі ліцензії на транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання теплової енергії та гарячої води.

            Відповідно до статті 9 Закону України «Про теплопостачання» споживач або суб’єкт теплоспоживання має право обирати (змінювати) теплопостачальну організації, якщо це технічно можливо.

Місцем надання теплової енергії для потреб установи є точка розподілу та розмежування балансової приналежності теплової магістралі та мереж, які належать КП ТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» ТМР . Тобто, згідно існуючих схем  теплопостачання  до КЗ ТМР «Центр творчості дітей та юнацтва», єдиними можливим постачальником теплової енергії є КП ТМ «Тернопільмісьтеплокомуненерго» ТМР, який має ліцензію на провадження діяльності з транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами та право на провадження діяльності з постачання теплової енергії.

Через об’єктивну відсутність конкуренції з технічних причин у постачанні теплової енергії та гарячої води для потреб  КЗ ТМР «Центр творчості дітей та юнацтва», постачання даної закупівлі може здійснюватися виключно Комунальним підприємством теплових мереж «Тернопільмьськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради (єдиний можливий постачальник- монополіст), про що свідчить запис в Реєстрі суб’єктів природніх монополій, розміщений на сайті НКРЕКП.

Обсяг даної закупівлі визначається з урахуванням потреб замовника на період 2024 р., тобто по 31.12.2024р. Очікувана вартість даної закупівлі розраховується згідно очікуваної кількості обсягу Г/кал помножену на тариф , затверджений рішенням виконавчого комітету ТМР  від 28.09.2023 р. №1165, з врахування тарифу місячної абонплати за одиницю приєднаного теплового навантаження.

Враховуючи викладене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі , якнайшвидшого забезпечення наявної потреби, Змовник прийняв рішення щодо здійснення закупівлі  за предметом закупівлі код за ДК 021:2015 – 09320000-8 – Пара, гаряча вода та пов’язана продукція (Теплова енергія) шляхом укладання договору про закупівлю без використання електронної системи закупівель, очікуваною вартістю 914600 грн 00 коп., на підставі абзацу 3 підпункту 5 ч.1 п. 13 Особливостей.

 

Уповноважена особа                                     ______________                Софія КЛИМКО

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід